file ND 2.0 al een maand in herstelling

Meer
5 maanden 1 week geleden #22991 door brammelo
Mijn ND 2.0 is tweeënhalf jaar oud, er staat een slordige zeventigduizend kilometer op de teller. Yup, daily drive. Mét kinderstoeltje, btw. Sinds ongeveer een maand staat hij echter bij de dealer. Reden: de versnellingsbak is defect. Ik reed pakweg 120 op de snelweg, wilde schakelen, en plots leverde in de soep roeren geen resultaat meer op. Aan de kant gezet, getakeld (niet gesleept), naar de garage.

Intussen is de bak vervangen onder garantie. Dat nam al een tweetal weken in beslag, blijkbaar was Mazda niet zo zeker dat het probleem bij hun bak lag ("was het niet het manneke?"). Van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook de koppeling te laten vervangen, aangezien alles er toch uit lag. Toen ze na de herstelling een proefritje deden, bleek er een probleem te zijn met de stuurinrichting. De bekrachtiging deed het niet zoals het moest. Veel vragen heen en weer met Mazda België, een donor-ND er naast gezet en alle relevante stukken van de ene (werkende) naar de andere (defecte) getransplanteerd... maar geen effect, de foutmelding bleef. Net voor het weekend vroegen ze de tweede sleutel, zodat ze de stuurcomputer konden "flashen" en opnieuw initialiseren. De sleutels moeten daarbij "ingeleerd" worden. Fingers crossed.

De meest recente theorie is dat de stuurcomputer op het moment van het versnellingsbakdefect is blijven steken op die specifieke snelheid. Met andere woorden: de stuurbekrachtiging is blijven hangen op pakweg 120 kmu. Whatever the case: zowel het defect aan de bak als het probleem van de stuurcomputer waren naar het schijnt volledig nieuw voor de dealer en voor Mazda België, en blijkbaar vonden ze ook in Japan niet meteen informatie waar ze mee verder konden.

Dat een MX-5 niet kapot kan blijkt dus niet helemaal waar. ;) Maar bon, ik heb dan ook de reputatie van alles kapot te krijgen :lol:

Duimen maar dat het herinstalleren van de stuurcomputersoftware helpt, en dat ik mijn Little Red Ridinghood volgende week terug heb. Want die Opel Insignia die ik momenteel gebruik als vervangwagen... man man man, wat een bompabak. Niets mis met bompabakken, maar betrokken rijden kan je het niet echt noemen :lol:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
5 maanden 1 week geleden #22992 door Stefanow
Beantwoord door Stefanow in topic ND 2.0 al een maand in herstelling
My God

Ik was even vergeten waarom ik geen nieuwe auto wil. Snelheidsafh servo stuur door de ecu? Als 't allemaal sneuvelt zonder garantie ben je gepluimd.
Ik geniet straks even van mijn '94.
Heb je helemaal niks aan, maar ik leef met je mee. Hopelijk is je speeltje snel genezen. Enneuh, post eens een foto.

Facebook kills forums. Fuck FB - Save a forum.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
4 maanden 4 weken geleden #22993 door janneman
Beantwoord door janneman in topic ND 2.0 al een maand in herstelling

Stefanow schreef :
Ik was even vergeten waarom ik geen nieuwe auto wil. Snelheidsafh servo stuur door de ecu? Als 't allemaal sneuvelt zonder garantie ben je gepluimd.
Ik geniet straks even van mijn '94.


I couldn't agree more :-) Ik geniet dagelijks van mijn '97
Dat neemt niet weg dat ik stiekem toch droom van een ND zodat de NA wat gespaard kan worden ;)

Hopelijk komt voor Brammelo alles snel weer goed en kan hij het sombere Insigniagezicht weer inruilen voor een cockpitbrede smile.

1997 BRG Tan leather yeah

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
4 maanden 2 weken geleden - 4 maanden 2 weken geleden #22995 door brammelo
Beantwoord door brammelo in topic ND 2.0 al een maand in herstelling
Het probleem is eindelijk opgelost geraakt. Het bleek niet aan de electronica te liggen, wel aan de indrukbare koppeling van de stuurstang. Blijkbaar was die om een volledig onduidelijke reden ingedrukt geraakt - iets wat normaal gezien alleen mag gebeuren bij een botsing. Eenmaal de koppeling vervangen, was het probleem van de baan.

Gisteren was het geen cabrioweer, maar dat kon de pret niet drukken. Bijzonder blij dat ik mijn Little Red Ridinghood terug heb =)
Laatst bewerkt 4 maanden 2 weken geleden doorbrammelo.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.191 seconden

Copyright © 2017. All Rights Reserved.