exclamation-circle Belangrijk: Grootschalig spoedonderhoud vannacht t

Meer
5 jaren 10 maanden geleden - 5 jaren 10 maanden geleden #16891 door jemme
Voor de nachtraven... site zal vannacht een tijd plat liggen.

Versio voert vannacht grootschalig spoedonderhoud uit op alle webhosting servers, reseller hosting servers, dedicated servers en Cloudbox omgevingen. Tussen 0:00 en 09:00 zullen al deze diensten, alsmede onze website, onbereikbaar zijn.

Tijdens dit onderhoud zullen wij grote aanpassingen maken op onze systemen en netwerken om de kwaliteit van onze diensten te waarborgen.

Wij zullen regelmatig updates posten op Twitter en op Facebook. Wij rekenen op uw begrip.

Twitter: twitter.com/VersioISP - Facebook: www.facebook.com/pages/Versio/210530412308275


Jm
Laatst bewerkt 5 jaren 10 maanden geleden doorjemme.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
5 jaren 10 maanden geleden #16892 door Stefanow
ik hoop voor jou dat alles nog werkt eens ie terug online is...
Thx

Facebook kills forums. Fuck FB - Save a forum.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
5 jaren 10 maanden geleden #16915 door jemme
Ik heb buiten de downtime geen hinder gemerkt. Voor de geïnteresseerden, hier is de reden van het spoedonderhoud.

Versio heeft vrijdagochtend, 12 juli, aan haar klanten bekend gemaakt in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 24:00 en 09:00 spoedonderhoud uit te voeren op alle diensten. Tijdens dit spoedonderhoud zouden alle diensten onbereikbaar worden.

Wij zijn aan onze klanten een verklaring schuldig betreffende dit spoedonderhoud. Het onderhoud was, hoe spoedeisend het ook was, erg kort van te voren aangekondigd en de door ons verstrekte informatie was erg gebrekkig. Wij motiveren in dit artikel graag onze aanpak van de situatie.

Zoals bekend, heeft Versio een groot deel van haar servers ondergebracht in Datahouse Alphen a/d Rijn. In het onderhoud was aangekondigd dat "wij grote aanpassingen maken op onze systemen en netwerken om de kwaliteit van onze diensten te waarborgen". Datahouse, die onder andere Datahouse Alphen a/d Rijn beheert, is meermaals negatief in het nieuws geweest. Onder andere het nieuws dat Datahouse hun vestiging in Capelle a/d IJssel ging sluiten en het nieuws dat Datahouse Belgium failliet was verklaard, baarde bij ons grote zorgen.

Wij hebben daarom in de afgelopen maanden een aantal maal contact gehad met Datahouse en ons is iedere keer verteld dat er geen wolkje aan lucht zou zijn. Wegens de verontrustende berichten rondom het bedrijf Datahouse en medewerkers van dit bedrijf, hebben wij toch plannen gemaakt voor een wegverhuizing uit Datahouse Alphen a/d Rijn. Vrijdagochtend bereikte ons het nieuws dat een afsluiting van het datacentrum nabij zou zijn.

Mocht het datacentrum afgesloten worden en onze servers onbereikbaar worden voor het internet, dan zou de maatschappelijke impact groot zijn. Versio is één van de grootse hosters van de Benelux en host honderdduizenden websites. De lokale pizza restaurant, bekende winkelketens en zelfs een aantal luchtvaartmaatschappijen behoren tot onze klandizie.

Om te voorkomen dat er een run zou onstaan op het apparatuur in het datacentrum hebben wij beperkte informatie gegeven over het onderhoud en niets gerept over een wegverhuizing uit Datahouse Alphen a/d Rijn. Als er paniek ontstaat en veel meer klanten van het datacentrum hun apparatuur komen ophalen kan er chaos ontstaan bij het datacentrum, wat weer tot gevolg heeft dat onze medewerkers hun werk niet goed kunnen uitvoeren en de apparatuur van Versio niet (veilig) kunnen wegverhuizen.

Omdat er ook andere (hosting) bedrijven spoedonderhoud hadden aangekondigd in dezelfde nacht, zette dit andere klanten van het datacentrum aan om het zekere voor het onzekere te nemen en ook zo snel mogelijk alle apparatuur weg te verhuizen uit Datahouse Alphen a/d Rijn. Een run op het datacentrum bleef desondanks uit. Onze medewerkers hebben de gehele hele nacht, ochtend en middag doorgewerkt om van de verhuizing een succes te maken. We zijn succesvol verhuisd naar een moderner, beter en betrouwbaarder datacentrum: We zijn nu gevestigd in ColoCenter Zoetermeer.


Jm

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.241 seconden

Copyright © 2017. All Rights Reserved.